Bredaas mysterie: wat doet die grote doos voor dit kantoorgebouw? - indebuurt Breda

2022-10-16 05:46:35 By : Ms. Bella wu

Rijd je regelmatig langs de Westerparklaan en de Lunetstraat? Dan is de kans groot dat je dit kunstwerk al vaker hebt gespot. De grijze doos staat voor het kantoorgebouw aan de Stadionstraat, waar meerdere bedrijven zijn gevestigd. Zit er een geheime betekenis achter deze doos of dient het kunstwerk als decoratie?

Deze grijze doos is ontworpen door kunstenaar Jeroen Henneman. Hij is een bekende Nederlandse schilder, tekenaar en graficus. Henneman maakte voor meerdere Europese steden kunstwerken, waaronder Parijs en dus Breda. De grijze doos is vier meter hoog én diep. Doordat het kunstwerk van RVS is gemaakt – oftewel roestvast staal – gaat het jaren mee.

De grijze doos doet je misschien denken aan een bekend logo, namelijk dat van Dropbox! Met Dropbox laat je documenten achter in een beschermde map via internet. Op die manier kun je overal ter wereld jouw documenten weer openen – als je natuurlijk de inloggegevens van je account hebt.

Het kunstwerk werd geplaatst door het bedrijf Euretco, de grootste retailorganisatie van Nederland. Het bedrijf vestigde zich aan de Stadionstraat en plaatste toen het kunstwerk voor het kantoor. In 2004 werd het kunstwerk gemaakt. In 2012 maakte Euretco bekend dat zij zouden vertrekken vanwege een fusie. De grijze doos is vooralsnog blijven staan. Het kunstwerk draagt namelijk een eigen symboliek met zich mee: de open doos staat symbool voor een verpakking en daarmee de handelsactiviteiten van het mkb.

Kochten we vroeger karnemelk in de Karnemelkstraat? Is er ooit een lading karnemelk van de vrachtwagen gevallen in het centrum?…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Breda en blijf op de hoogte van alles over en rondom Breda.

Aha! Dit gebeurt er in het enorme, gloednieuwe warehouse The Bay

Aangeboden door Hair & Looks Breda

Aangeboden door Hair & Looks Breda

Baasje gezocht: onzekere, maar speelse Pimmetje op zoek naar geduldig baasje

Blijf op de hoogte van alles uit Breda

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden