Bredanaar Tim opent iedere show tijdens Hardwells nieuwe tour: 'Ik ben in de wolken' - indebuurt Breda

2022-10-16 05:50:41 By : Ms. Nancy Li

Een paar jaar geleden draaide hij nog in Café Janssen, maar binnenkort staat Tim Hoppen (27) voor een groter publiek. Tim Hox, zoals zijn artiestennaam luidt, opent alle shows van Hardwells nieuwe wereldtour. “Het is een droom die uitkomt.”

Tim weet nog goed toen hij voor het eerst achter een draaitafel stond. “Ik zat samen met mijn vader in een skybox bij NAC waar ook een dj draaide”, zegt hij. “Als negenjarig jochie keek ik continu naar wat hij aan het doen was. De techniek erachter intrigeerde me. De dj vroeg of ik een nummer wilde aanzetten en de rest van de avond was ik daar niet meer weg te slaan.”

De Bredanaar kocht van zijn eerste spaarcenten een draaitafel en oefende erop los. De allereerste keer dat hij voor publiek draaide, was bij Café Oranje – nu Café Nassau. Toen hij 19 jaar oud was, begon hij bij Janssen: de plek waar hij Robbert van der Corput (34), beter bekend als dj Hardwell, leerde kennen. “Na onze ontmoeting zijn we best snel vrienden geworden”, laat Tim weten. “Het klikte tussen ons: we hadden dezelfde interesses.”

Hardwell was in die tijd al een bekende naam in de dj-wereld. Tim: “Ik vond het gewoon leuk om met muziek bezig te zijn. In die periode draaide ik vooral moombahton, maar vier jaar geleden switchte ik naar house. Dat zorgde ervoor dat meer mensen naar mijn muziek gingen luisteren.”

Lees verder onder de foto >

Net nadat Tim een nieuw muziekgenre koos, kondigde dj Hardwell aan dat hij een pauze voor onbepaalde tijd inlaste. Hij trad niet op en bracht geen muziek uit. Wanneer hij zou terugkeren, was niet bekend. Het plan voor een comeback kreeg in coronatijd steeds meer vorm. “Robbert en ik hebben een vriendengroep vanuit Café Janssen, waar we in coronatijd een stuk meer mee optrokken”, laat Tim weten. “Iedere vrijdag dronken we bij iemand wat. Hierdoor werden we nog closer. Robbert riep tijdens een van die avonden weleens officieus dat hij mij als openingsact voor zijn toekomstige wereldtour wilde, maar dat leek nog zover weg.”

In december 2021 schoot de boeker van Tim een teammeeting in, waarbij ook de boeker van Hardwell aanwezig was. “Ik was heel erg in de war en wist niet precies wat ik moest verwachten. Toen ze vertelden dat ik mee op tour mocht, was ik flabbergasted. In eerste instantie dacht ik dat ik één of twee shows mocht doen, maar het bleek om de complete wereldtour te gaan. Ik was helemaal in de wolken.”

De eerste die Tim belde? “Mijn vriendin, beste vriend en mijn ouders. Die waren ongelofelijk blij voor me. Daarna moest ik het een tijd stil houden, want de wereld mocht nog niet weten dat Robbert een comeback zou maken.” Tijdens Ultra Music Festival in Miami zondag 27 maart kondigde dj Hardwell een nieuwe tour en een kersvers album aan.

De eerste show is op 26 mei in Jeruzalem. Tim kijkt het meest uit naar 3 december, dan staat hij in de Ziggo Dome. “Mijn vrienden en familie gaan mee, dus dat maakt het extra bijzonder.” De Bredanaar is dankbaar dat hij dit allemaal mee mag maken. “Ik had dit niet durven dromen twee jaar geleden. Het voelt alsof het harde werk zijn vruchten afwerpt. Hopelijk ga ik in de toekomst op mijn eigen wereldtournee en breng ik mijn eerste album ooit uit.”

Na drieëneenhalf jaar maakt dj Hardwell een muzikale comeback. Er komt een wereldtour én een nieuw album aan, genaamd Hardwell…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Breda en blijf op de hoogte van alles over en rondom Breda.

Aha! Dit gebeurt er in het enorme, gloednieuwe warehouse The Bay

Aangeboden door Hair & Looks Breda

Aangeboden door De Roos Schoenen

Aangeboden door Hair & Looks Breda

Aangeboden door Hair & Looks Breda

Baasje gezocht: onzekere, maar speelse Pimmetje op zoek naar geduldig baasje

Blijf op de hoogte van alles uit Breda

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden