‘Apple vervangt lang geplaagde Lightning-kabel door steviger gevlochten variant’ - Hardware Info

2022-09-11 22:27:18 By : Ms. Bianhong Li

Apple werkt volgens diverse foto's aan een verbeterde Lightning-kabel die meegeleverd zou worden met de iPhone 12. De huidige kabel krijgt al jaren kritiek omdat hij erg snel kapot zou gaan. Voor de nieuwe lijkt gevlochten nylon gebruikt te worden en een verbeterde connector.

De huidige kabels die Apple levert zijn voorzien van een dunne rubberen coating en een Lightning-connector met gouden contactpunten. Uit ervaring en kritiek van vele gebruikers kan gemeld worden dat deze een stuk korter meegaan dan de iPhone zelf. Het rubber gaat snel kapot en wordt door de jaren heen bros, terwijl ook de connector problemen kent met corrosie. Hierdoor maakt deze niet altijd meer goed contact.

Uit de foto's blijkt dat de nieuwe kabel een mantel krijgt van gevlochten nylon, dat doorgaans veel steviger is en langer meegaat. Daarnaast lijkt de connector aangepakt te zijn, door een ander materiaal op de contactpunten. Hiervoor zou nu ruthenium gebruikt worden met een coating van rhodium - een combinatie die veel bestendiger is tegen corrosie.

De tests van de bron bevestigen dat de kabel een origineel Apple-gecertificeerd ‘Made for iPhone’-ontwerp betreft. Hij is 1,05 meter lang en daarmee bijna even lang als Apple's bestaande kabel. Verder komt het ontwerp overeen met de huisstijl van het bedrijf. De nieuwe kabel is met 3,04mm wel iets dikker dan de huidige usb-c-naar-Lightning kabel van Apple, maar dat heeft vermoedelijk met de andere kabelmantel te maken.

Ook de mogelijkheid tot snelladen is getest en het lukte de onderzoeker om de toestellen voor 50 procent op te laden binnen 30 minuten. Voor deze test was een Apple 96 watt pd-lader gebruikt om een iPhone 11 Pro Max op te laden. Dit ging, volgens ChargerLAB op 8,98 volt, 2,52 ampère en 22,68 watt, het maximale laadvermogen van dat toestel. De kabel werd ook getest op een iPad Air 3, die eveneens op maximaal vermogen werd opgeladen (15,02 volt, 2,17 ampère en 32,72 watt).

De usb-c-naar-Lightning kabel is hoogstwaarschijnlijk het enige accessoire dat zal worden meegeleverd met de iPhones die dit jaar uitkomen. Eerder werd al duidelijk dat de iPhone 12 zonder lader en oordopjes wordt geleverd en dat er tegen meerprijs een 20 watt-snellader kan worden aangeschaft.

Hoewel Apple nog niets heeft gemeld over de nieuwe kabel, kunnen we er vrij zeker van zijn dat deze gevlochten kabel zal worden meegeleverd met de nieuwe iPhones. ChargerLAB zit zeer dichtbij het vuur en heeft in het verleden vaker accurate informatie over Apple’s kabels naar buiten gebracht.

Bronnen: Twitter (DuanRui), Weibo (ChargerLAB)