Efectis test nieuw type branddeur van Metacon - Brandveilig

2022-10-03 08:21:51 By : Ms. Alina Xie

Onafhankelijke informatie over brandveiligheid brandpreventie en brandbeveiliging

Metacon brengt een nieuw type overheaddeur op de markt. Voor deze branddeur werden op 14 en 15 mei 2013 twee testen gedaan bij Efectis volgens de Europese testnormering NEN-EN 1634-1. Daar kreeg de deur een classificatie van EW 90 minuten voor de Nederlandse markt en E 90 voor de Europese markt.

De Metacon OHD is samengesteld uit modules welke vervaardigd zijn uit een frame van stalen kokers welke bekleed zijn met brandwerende beplating (15mm), voorzien van een voorgelakte beplating 0,63mm in de standaardkleuren RAL 9002, RAL 7016 of RAL 9006.

Deze modules worden samengevoegd middels stalen scharnieren op de modules die worden aangebracht tijdens de montage. Ter hoogte van de aansluitingen tussen de modules zijn er brandwerende stroken aangebracht van bij verhitting opschuimend materiaal. De overheaddeur is voorzien van een horizontale of verticale railset met stalen loopwielen vervaardigd van hoogwaardig gegalvaniseerd staal, deze zijn aan de binnenzijde voorzien van een vlamkering. Aan de bovenzijde is een labyrint aanwezig, vervaardigd uit 2mm Sendzimir plaatmateriaal, gevuld met bij verhitting opschuimend materiaal. De deur wordt geopend en gesloten door middel van een aandrijfas welke is voorzien van aluminium kabeltrommels waarbij de staalkabels worden bevestigd aan het deurblad en is beveiligd met een kabelbreukbeveiliging. Standaard wordt de deur voorzien van 400V failsafe opsteekaandrijving inclusief frequentiebesturing en noodstroomaccu.

De brandwerende overheaddeur is uitermate geschikt voor zowel binnen als buiten toepassing en kan uitgevoerd worden met een horizontaal of verticaal beslag. De maximale dagmaten zijn nog niet exact bepaald maar naar verwachting zal dit minimaal 5000 X 5000 MM worden op basis van de behaalde resultaten.

De verwachting is dat in de zomer van 2013 de testen voor de EI1 classificatie zullen worden afgerond zodat de deur voor de gehele Europese markt geclassificeerd is.

Wij verwachten in de reacties dat je je aan de volgende richtlijnen houdt:

Tags: Brand- & Rookscheidingen Brandtesten