Groene aanslag verwijder je simpel en makkelijk met deze tien tips - Radar - het consumentenprogramma van AVROTROS

2022-08-21 23:55:17 By : Ms. Alina Zhang

Iedereen heeft er last van in de tuin en op het terras: groene aanslag. Hoe verwijder je dat? We hebben tips van de expert en luisteraars!

Groene aanslag is een natuurlijke groei van algen. Je ziet groene aanslag met name op plekken waar weinig zonlicht komt. Juist als de dagen korter worden en het vaker regent zie je dat je mooie terras of schutting steeds groener wordt. Gelukkig kan je er wat aan doen. Onze vrienden op WhatsApp en gebruikers van de Radar App stuurden ons deze tips door.

Bert Moelee is eigenaar van De Tuinexpert. Hij weet als geen ander hoe je van groene aanslag af komt. Hij is geen fan van chemische middeltjes zoals wasmiddel of chloor. Moelee: 'Het kan nooit goed zijn voor je planten en de kleur van je bestratingmateriaal wordt er valer van.' Zelf gebruikt hij een middeltje met de naam Biomos. Dat mengt hij met water (100 op 1 deel Biomos) en zo krijgt hij zijn tegels en schutting weer mooi schoon. Doordat het verdund is, is het niet agressief voor de ondergrond.

Moelee adviseert ook om vooraf goed te kijken naar het materiaalsoort. Sommige materiaalsoorten zijn gevoeliger voor groene aanslag dan anderen. Ook kan je kiezen voor een materiaal met een coating. Dit voorkomt, niet 100 procent, dat er groene aanslag ontstaat. Laat je dus goed voorlichten als je een nieuw terras gaat aanleggen of een nieuwe schutting gaat plaatsen.

Beluister hier het fragment uit de radio-uitzending.

We hebben reeds een reactie van je ontvangen, bedankt!

Op de hoogte blijven van consumentenzaken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Migraine kost de samenleving ruim 2 tot ruim 4 miljard euro per jaar. Wat kun je preventief doen?

Antoinette vindt het heelijk om bezig te zijn met haar handen. Daar kan geen mindfulness cursus tegenop!

Is het echt mogelijk om kaas na te maken? En zijn ze lekker? Ons panel probeerde er negen. 

Flirten in tijden van #MeToo, kan dat nog wel? Jazeker!