Offshore Innovation Day van Elia promoot ecosysteem voor open innovatie | Engineeringnet

2022-09-04 14:47:21 By : Mr. Sunny Wen

Offshore Innovation Day van Elia promoot ecosysteem voor open innovatie

De eerste Offshore Innovation Day bracht specialisten uit verschillende sectoren samen rond de toekomst van de offshore sector, waarbij diverse bedrijven hun innovatieve projecten toonden.

Trefwoorden: #Elia, #energie, #innovatie, #offshore

ENGINEERINGNET.BE - "Elektriciteitsnetten op zee worden steeds complexer. We evolueren van punt-tot-punt-verbindingen naar energiehubs die verbonden zijn met hybride interconnectoren," aldus Chris Peeters, CEO van Elia Group.

"Daarom promoten wij een ecosysteem voor open innovatie. Samen met alle spelers in de offshore sector moeten we er ook voor zorgen dat we het talent ontwikkelen, zodat er voldoende instroom is van mensen die de groei kunnen ondersteunen."

Naast interviews en debat, stelden diverse bedrijven op deze dag hun baanbrekende projecten voor met de nieuwste technologieën.

De Braziliaanse start-up Tidewize, winnaar van Elia Group’s Open Innovation Challenge 2021, liet een onbemand vaartuig te water dat 40 kilometer uit de kust kan varen om bijna in real-time inspecties uit te voeren.

Deze week inspecteerde het vaartuig de kabels naar het Modular Offshore Grid, het 'stopcontact op zee' van Elia in de Belgische Noordzee.

Wij duiden het nieuws voor u

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit jouw sector.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle industriële en technische ontwikkelingen.

We sturen geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer informatie. Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.